Tel: 0320 266 100

Klanten aan het woord

Bij Dijkstra Vereenigde werken wij hard aan ons assortiment, onze adviserende rol en de service die wij verlenen. Waar het uiteindelijk op neer komt is de klantervaringen en daarom laten we graag onze klanten aan het woord over hun ervaringen met Dijkstra Vereenigde.

 


 

Marjolein Poen doet virologisch onderzoek met Dijkstra apparatuurMarjolein Poen | Erasmus MC

In het Erasmus MC zijn ziekenhuis, onderzoek en onderwijs verenigd. Bij de 77 onderzoeksafdelingen wordt belangrijk en grootschalig onderzoek gedaan. Zo ook bij de afdeling Viroscience, die bijvoorbeeld in 2012 als eerste het MERS-coronavirus ontdekte in Saudi-Arabië. Er werkt een multidisciplinair team van onderzoekers, waaronder postdoc Marjolein Poen. Ze vertelt graag over haar werkzaamheden.

Lees het hele artikel 'Dijkstra apparatuur levert belangrijke bijdrage aan virologisch onderzoek Erasmus MC'

 Custom made spoelstationDennis Buitelaar | Nucletron Elekta Veenendaal

Om voorbereid te zijn op de huidige en toekomstige ontwikkelingen rondom cleaning van onze producten zoals de Venezia applicator, hebben wij een compleet systeem laten ontwerpen en produceren. Wij hebben hierbij gekozen voor Dijkstra Vereenigde. Dit heeft geleid tot een custom made spoelstation, waarin ultrasoon gereinigd kan worden. Daarnaast is ook reiniging met gedemineraliseerd water en alcohol mogelijk. Dit alles in een eenvoudig te reinigen ontwerp met verzonken ingelaste baden, het geheel met volledig vlak rvs werkblad.

 


 

Koelsysteem bij firma MartinezRon Wolkers | Firma Martinez

Dijkstra Vereenigde levert Van der Heijden koelsystemen voor laboratoria en proces omgeving. Een voorbeeld hiervan is de toepassing van het verpakken van chocolade bij de firma Martinez; de transportbanden van de flowpacker worden gekoeld met een Van der Heijden koelunit. Hiernaast wordt een Van der Heijden CoolCare toegepast waar de in folie verpakte chocola over een sealunit getransporteerd wordt (om de onderzijde dicht te sealen). Door de hete sealers zou de chocolade anders smelten.

 

De in de afbeelding weergegeven rode platen worden uitgevoerd met enkele kanalen waar het koelwater doorheen gepompt wordt.

 

 


Ronny Janssens | Universitair Ziekenhuis BrusselRonny Janssens | Universitair Ziekenhuis Brussel

De huidige incubatoren hebben de klassieke incubatoren in een grote ruimte vervangen. Hiermee kan de afdeling de kwaliteit van het IVF-proces veel beter beheersen, weet Janssens.


“De huidige zijn technisch complexer en vragen meer onderhoud, maar hebben een betere temperatuurstabiliteit en vooral gasstabiliteit. Onze incubatoren hebben een CO2-gehalte van 6  procent en een O2-gehalte van 5 procent . Door die waarden constant te houden vergroten we de implantatiekans.  In vergelijking met de oude incubatoren van 250 liter is het gasverbruik bij deze 2,5 liter-toestellen vele malen lager en dus op termijn goedkoper. UZ Brussel blijft groeien en de vraag naar ivf-behandelingen blijft toenemen, daarom hebben we nog negen van deze incubatoren bij Dijkstra besteld.”

Lees het gehele artikel "Kalibratieservice verhoogt succesfactor IVF-laboratorium".

 

• Kwaliteitsmanager IVF
• Product: incubatoren & Kalibratie incubatoren


Ronald Booms | Wageningen University

Ronald Booms | Wageningen University

Wij hebben sinds enige tijd de Gerhardt Hydrotherm en Soxtherm in gebruik voor de bepaling van het totale vetgehalte van verschillende visvoeders, vissen faces en Chymes(darm inhoud). Door de automatisering van de zure hydrolyse hebben wij nu tijd over voor andere werkzaamheden. Ook is het mogelijk de lastige AIA (acid insoluble ash) met de Hydrotherm te bepalen. Bovendien is het gelukt beide apparaten succesvol te valideren. Wij zijn hier erg blij mee.

 

• WUR afdeling Aquacultuur en visserij
• Product: Gerhardt Soxtherm en Hydrotherm
• Applicatie: vetbepaling van voeders & AIA test

 

Marlies Rijpert | Alcontrol OosterhoutMarlies Rijpert | Alcontrol Oosterhout

Voor het vermalen en mengen van grotere hoeveelheden levensmiddelen, voeders en ingrediënten heeft contractlaboratorium Alcontrol Oosterhout twee Robot Coupe Blixers aangeschaft bij Dijkstra Vereenigde.


De twee krachtpatsers garanderen een perfect homogenisatieresultaat voor reproduceerbare voedingsanalyses. Met twee Blixers die malen en mengen combineren, krijgt het contractlaboratorium zelfs de lastigste matrices klein.


Lees het gehele artikel "Reproduceerbare monstervoorbewerking bij Alcontrol".

 

• Product: Robot Coupe Blixers

 

 
 

 


Slee Microtomen St. Elisabeth ziekenhuis

Slee Microtomen St. Elisabeth ziekenhuis

Dijkstra Vereenigde installeerde onlangs micro- en cryotomen bij het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Volgens leidinggevend analist Marilyn de Helvert is de nieuwe pathologieapparatuur stabieler, gemakkelijker te reinigen en levert het mooiere coupes op.


De vervanging van de dertig jaar oude microtomen eind augustus door nieuwe van fabrikant Slee maakt een wereld van verschil, stelt Marilyn de Helvert.


Lees het gehele artikel "
Nieuwe microtomen bij het St. Elisabeth Ziekenhuis".