Dijkstra heeft duurzaam en energiebesparend dakDijkstra Vereenigde, de specialist op het gebied van laboratoriumapparatuur, verpakkingsglas en verpakkingsmachines, laat een innoverende energiebesparende dakbedekking aanbrengen bestaande uit een speciale zonreflecterende witte coating.

 

Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur van het platte dak op het bedrijfspand enorm oplopen tot wel 80 graden. Dit komt door de sterke absorptie van het zwarte dakleer met als gevolg een hoog oplopende temperatuur in het pand. Elk jaar draaien de airco’s op volle kracht in de zomermaanden om een aangenaam binnenklimaat te creëren.

 

Schubert Isolatie uit Lelystad brengt een ‘Cool Roof’ witte dakcoating aan die het zonlicht sterk reflecteert (86%)  i.p.v. absorbeert. De eerste testresultaten hebben al een temperatuurdaling van 35 graden laten zien ! Gemiddeld genomen neemt de binnentemperatuur hierdoor met 4-6 graden af, waardoor er flink minder energie voor de airco’s nodig is.

 

Deze “Cool Roof coating” techniek komt uit de USA en kan als dakrenovatie rechtstreeks over de bestaande zwarte dakbedekking aangebracht worden. Het bestaande dak gaat hierdoor 15-20 jaar langer mee, zonder dat het vervangen hoeft te worden. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten.

 

"Dijkstra Vereenigde is het eerste bedrijf in Flevoland met deze nieuwe techniek. Het is mooi hoe lokale partijen samenwerken aan energiebesparende en milieuvriendelijke oplossingen”  aldus Christiaan Schubert.