Tel: 0320 266 181

  • Uitstekende kwaliteit verpakkingsglas en sluitingen
  • Oplossingsgericht denken, service en bereikbaarheid
  • Met 5000 m2 magazijnruimte ruime voorraadmogelijkheden
  • Expertise in personalisatie en decoratie van verpakkingsglas

Hieronder vindt u een overzicht met alle nieuws items van de afdeling verpakkingsglas.
Als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en beurzen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Kombucha

Het gefermenteerde drankje Kombucha is inmiddels wereldwijd al razend populair, ook in Nederland wordt het steeds vaker gedronken.

Kombucha is een eeuwenoud drankje wat ontstaat als gezoete thee door bacteriën en gisten fermenteert. Het wordt gemaakt van zwarte of groene thee, appelazijn, water, een kombucha-zwam en suiker. De zwam is het belangrijkste ingrediënt: die zet het fermentatieproces in gang. Hoe langer de drank wordt gefermenteerd, hoe meer van de suikers worden omgezet in koolzuur en hoe frisser het smaakt.

Lees meer

bier

In de biermarkt zijn vele ontwikkelingen gaande, met name in de Craft bieren. Het aantal kleine bierbrouwerij is in de afgelopen jaren fors toegenomen en het aanbod is ook bij verschillende retailers veel groter geworden.  

 

Als u voor het bier schap staat, valt op dat veel brouwerijen hoofdzakelijk gebruik maken van dezelfde flessen en dat de bierbrouwerijen zich proberen te onderscheiden met het etiket.

Lees meer

InpakkenGlazen flessen en potten voor levensmiddelen en gedistilleerde dranken worden normaal gesproken industrieel (bulk) verpakt. Wij hebben de mogelijkheden om in huis de bulkverpakking om te pakken.

Lees meer

Sluiting RevoRevo
Revò is een sluiting die geschikt is voor een glazen beugelfles. Elk component kan volledig naar eigen smaak worden aangepast. Hiermee kan er met Revò waarde toegevoegd worden aan een merk. Zo is de beugelsluiting leverbaar in 1 kleur, maar ook een combinatie van kleuren is mogelijk.

Lees meer

Unieke eigen fles voor craft brewer Maallust

Strak en met rechte lijnen: Brouwerij Maallust vult binnenkort haar bieren af in een unieke eigen fles. Het is een tailor made bierfles geworden die prachtig past bij het ambacht en vakmanschap van de brouwerij uit het Drentse Veenhuizen. Maallust is de eerste craft brewer van Noord-Nederland die deze stap ook echt durft te zetten.

Lees meer

Ghee Easy populair in JapanDe Hollandse start-up Ghee Easy is de maker van het boterproduct genaamd Ghee. Hoewel in Nederland nog vrij onbekend, is Ghee Easy tot in Japan inmiddels bekend. Ghee is verpakt in glazen twist-off potten van Dijkstra Vereenigde.

Lees meer

Het belang van een goede fles

Een goede spirit komt in een mooie fles. De een blinkt uit in zijn goed vormgegeven eenvoud, de ander is een complex kunstwerk. Flessen kunnen zich net als de spirits zelf vaak beroepen op een rijke historie en maken hier zeker in het huidige ‘craft’-tijdperk dankbaar gebruik van. En wanneer het om cocktail spirits gaat, is de functionaliteit van een fles achter de bar zeker van belang. Genoeg te doen om de fles!

Lees meer

CATZ DistillersDe Global Gin Masters is een hoog aangeschreven internationale competitie, waarin diverse categorieën gin worden beoordeeld door een vakkundige jury. In de (grootste) categorie ‘London Dry Gin’ kreeg Catz® Dry Gin – als enige – de ‘Master’-medaille, een classificatie die nog boven de gouden medailles is geplaatst.

Lees meer

bobbys jenever

Bobby's Schiedam jenever is een bijzondere jenever met een geur van moutwijn en een frisse toets van limoengras.

De jenever kenmerkt zich door zijn verfijnde, kruidige en pure smaak. Oprichter Sebastiaan van Bokkel heeft de jenever...

Lees meer

Kunststof emmersNieuw in het assortiment bij Dijkstra Vereenigde zijn BPA vrije kunststof emmers geschikt voor de levensmiddelenindustrie.

De emmers kenmerken zich door zeer gebruiksvriendelijke sluitmethode waarbij de gebruiker de deksel makkelijk kan openen door middel van een beweegbare lip die aan de deksel bevestigd zit. Daarnaast sluit de deksel zeer nauw af.

Lees meer

Overstap naar BPA-NI dekselsDe laatste jaren wordt er regelmatig gesproken over BPA (Bisphenol-A), een stof die als weekmaker wordt gebruikt in kunststof verpakkingen.

Hoewel we in Nederland nog niet zo ver zijn, is deze stof in andere landen inmiddels verboden om in verpakkingsmaterialen te gebruiken.

Lees meer

Nieuwe geschenkverpakkingenRegelmatig krijgen wij de vraag of wij naast de flessen ook een geschenkverpakking kunnen leveren. Wij hebben een aantal stevige verpakkingen ontwikkeld die ook in kleine aantallen voorzien kan worden met een full colour bedrukking.

Lees meer

OktoberfestHoewel we nog volop genieten van de zomer, kijken we ook alvast vooruit naar het najaar. Een steeds groter wordend evenement in Nederland zijn de Duitse ‘Oktoberfesten’. Naast de traditionele lederhosen en dirndl’s is een Oktoberfest pas compleet met echte glazen bierpullen.

Lees meer

Meer met kroonkurkenEen altijd terugkerende vraag is of bier in de koelkast al de juiste temperatuur heeft bereikt. Dijkstra Vereenigde heeft daar een oplossing voor: een kroonkurk die van wit naar blauw verkleurt zodra de fles de temperatuur van 4 a 5 graden Celsius heeft bereikt.

Lees meer

Dijkstra Vereenigde kan ook Growlers leverenNaast een ruim standaard assortiment bierflessen heeft Dijkstra Vereenigde ook mogelijkheden om vele verschillende Growlers te leveren.

Lees meer

Druktechnieken voor bierglazenHet bedrukken van drinkglazen wordt al sinds jaar en dag gedaan met keramische zeefdruk en door het aanbrengen van keramische transfers ("plakplaatjes"). De laatste 10 jaar heeft de UV-zeefdruk zich sterk ontwikkeld. 

Lees meer

De beugelflesHet lijkt wel alsof de beugelfles in het speciaalbier een comeback aan het maken is. Naast steeds meer verschillende modellen zijn er ook mogelijkheden om de beugelsluiting in diverse uitvoeringen te verkrijgen.
De beugelsluitingen zijn van keramiek of kunststof en kunnen van een opdruk worden voorzien.

Lees meer

Magazijn Dijkstra Vereenigde verdubbeldIn september van 2015 heeft Dijkstra Vereenigde een nieuw gebouwd magazijn in gebruik genomen. De beschikbare opslagcapaciteit is daarmee verdubbeld. 

Lees meer

De vernieuwde beursNa het wegvallen van Macropak is de Jaarbeurs in Utrecht op 12, 13 en 14 april 2016 voor het eerst de gastlocatie voor Empack, de enige verpakkingsbeurs van Nederland.

Lees meer

Karaf voor whiskey of rumEen robuuste maar toch sierlijke rechthoekige karaf voor bijvoorbeeld whisky en rum. In combinatie met een stevige dopkurk en een decoratie een imposante verschijning. 

Lees meer

Sapflessen van klein tot grootDijkstra Vereenigde heeft zijn assortiment sap en sausflessen onlangs uitgebreid en kan daarmee een compleet assortiment flessen aanbieden van 200 tot 1000ml.

Lees meer

Nieuwe craft bierglazenVoor de speciaal- en craftbieren zijn door Sahm nieuwe glazen ontwikkeld. Door deze nieuwe bierglazen maakt u een duidelijk statement. Door de verschillende modellen is er altijd een vorm die de smaak...

Lees meer

BeugelsluitingenDe flessen hebben een kroonkurk monding, maar u wilt toch een beugelsluiting? Dat is geen enkel probleem! 

Dijkstra Vereenigde heeft een nieuw en innovatief product dat past op een standaard kroonkurkmonding van 26mm. Daarmee zijn de meeste bierflessen te voorzien van deze gadget.

Lees meer

Zwarte Bierflessen

Nieuw in het assortiment zijn Longneck en de Steinie flessen van 33cl in zwart glas. Deze flessen zijn niet gecoat zoals veel zwarte flessen, maar komen door  een speciaal productieproces zwart uit de fabriek. De donkerbruine op zwart lijkende zwarte kleur...

Lees meer

Kerstgeschenk bierflessenHoewel we lang van prachtig nazomerweer hebben mogen genieten, liggen inmiddels de pepernoten alweer in de supermarkt. Een duidelijk teken dat het eind van het jaar toch alweer in zicht komt. 

Een prachtig item voor in ieder kerst of eindejaars geschenk is natuurlijk een fles van uw bier in een...

Lees meer

Beugelsluiting voor iedere flesAls u gebruik maakt van flessen met een kroonkurk is het niet mogelijk om deze na openen weer af te sluiten, maar er zijn natuurlijk verschillende redenen te bedenken waarom dit wel wenselijk is. 

Dijkstra Vereenigde heeft een nieuw en innovatief product in zijn assortiment opgenomen dat van bijna iedere fles met een 26mm kroonkurkmonding een beugelfles maakt. 

Lees meer

Limonade in JarIn de groeiende vraag naar meer natuurlijke en gezondere producten, heeft een bijzonder drankje zijn plaats in de markt weer terug gekregen.

De ouderwetse limonade is gegroeid van een drankje voor kinderen naar een hip alternatief voor bier of wijn op het terras. Inmiddels zijn er zelfs speciale Limonade barren ontstaan! 

Lees meer

Glazen potje als kruidenpotNa de introductie vorig jaar van de kruidenmolens heeft Dijkstra Vereenigde zijn assortiment uitgebreid met een reeks innovatieve en kleurrijke strooidoppen.

In combinatie met de bijpassende 115ml kruidenflacon is er voor ieder product een geschikte combinatie leverbaar.

Lees meer

Drinking jar - limonade in glazen potDe huidige trend grijpt weer terug op het verleden. Het is momenteel erg populair om producten te verpakken of te serveren in de ouderwetse inmaakpotten. Daarom heeft Dijkstra Vereenigde zijn assortiment inmaakpotten uitgebreid met diverse modellen en inhoudsmaten. 

Daarnaast is de trend van deze nazomer om vruchtensappen en cocktails te serveren in de inmiddels bekende 'drinking jars'. Dijkstra Vereenigde heeft een eenvoudig, stijlvol model drinking jar toegevoegd aan zijn assortiment.

Lees meer

Bier geschenkverpakkingen Dijkstra VereenigdeNieuw in het assortiment zijn de geschenkverpakkingen van karton en hout. Deze kunnen met 2, 4 of 6 stuks van de verschillende standaard bierflessen verpakt worden.

Lees meer

Transportverpakkingen verpakkingsglasOok nieuw in het assortiment zijn de kartonnen transport verpakkingen. De dozen zijn geschikt voor 24 flessen en zijn van een zware kwaliteit om uw bier op een goede manier te vervoeren.

Lees meer

nieuwe website Dijkstra Vereenigde

Na vele maanden van voorbereiding, is aan het begin van dit jaar de nieuwe website gelanceerd. De nieuwe website is sneller, moderner, overzichtelijker en geeft een duidelijker beeld van de 3 verschillende divisies van Dijkstra Vereenigde. 

Lees meer

Wenneker lanceert wortel likeur

Met de lancering van het product “Wenneker 24 Carrot liqueur” heeft Wenneker Distilleries een opvallend en een bijzonder product op de markt gebracht. Deze wortellikeur wordt niet in de Wenneker likeurfles gebotteld maar in een traditionele conservenpot. Hiermee is een kleurige en opvallende combinatie ontstaan die veel aandacht krijgt. 

Lees meer

Uitbreiding assortiment bierflessen Dijkstra Vereenigde

De laatste jaren is het aantal brouwerijen aanzienlijk toegenomen en vele  brouwerijen hebben behoefte aan personalisatie van hun verpakkingen en bierglazen. Dijkstra Vereenigde speelt hierop vanzelfsprekend in.

Lees meer

Splinter coating glaswerkIn samenwerking met gespecialiseerde coating bedrijven biedt Dijkstra Vereenigde de mogelijkheid glas, met name ten behoeve van chemicaliën, laboratoria en aerosol, te voorzien van een beschermlaag.

Om de veiligheid te vergroten kan worden gedacht aan bescherming tegen glassplinters, ex- en implosie, chemicaliën, etiketbescherming etc. 

Lees meer

farmacie glawerk dijkstra vereenigde

Na de aquisitie van Neubor Glass in San Vito al Tagliamento ( Italie ) heeft Bormioli Rocco S.p.a. op locatie een nieuwe borosilicaat ( type I ) helder vormglas oven gebouwd ten behoeve van de pharmaceutische industrie. Deze oven is inmiddels operationeel.

Lees meer

gin flessen dijkstra vereenigde

Gin is in Nederland maar ook internationaal bezig met een comeback. Gin is vooral populair in de mixcultuur in de horeca maar ook in het thuisverbruik.

Lees meer

Bong Vodka - The art is in the bottle

P. Melchers Distilleries BV en Dijkstra Vereenigde hebben in September 2014 de beste vodka in de mooiste vorm fles nu ook in 700 ml gelanceerd! 

Lees meer