Alexander Janssens & Patrick van der Peet oprichters van Gin 1689 en Queen Mary Pink Gin

In samenwerking met verschillende experts ontwikkelden Alexander Janssens en Patrick van der Peet Gin 1689: een gin met een premium uitstraling en een authentiek verhaal dat men beleeft en proeft. Met hun gin wonnen de ontwikkelaars goud bij de Gin Masters in Londen: een hoog aangeschreven internationale competitie, waarin diverse categorieën gin worden beoordeeld door een vakkundige jury. Het succes heeft er inmiddels toe geleid dat de heren afgelopen week een nieuwe variant hebben geïntroduceerd.

Exclusieve glasverpakking ontwikkelen bij Dijkstra Vereenigde: Gin 1689


Gin met een authentiek verhaal

Alexander Janssens woonde voor zijn werk zes jaar in Londen. Wat hem toentertijd vooral opviel was dat er bij ontzettend veel gelegenheden gin werd gedronken. Alexander leerde uit nieuwsgierigheid dat gin van oorsprong uit Nederland komt. In 1689 introduceerde Willem van Oranje het luxe drankje bij de Engelsen. Die historie inspireerde hem dusdanig, dat Alexander besloot om -binnen een al vrij competitieve ginmarkt- een nieuwe variant te introduceren: Gin 1689. Alexander en Patrick hanteren het oorspronkelijke gin-recept, dat Alexander na 18 maanden speurwerk in The British Library wist te bemachtigen. Volgens de makers vertelt Gin 1689 dankzij het eeuwenoude recept, een authentiek verhaal dat men door haar kruidige en citrusachtige smaak beleeft en proeft.


Samenwerking met experts

Alexander en Patrick hebben er bewust voor gekozen om voor de ontwikkeling van Gin 1689 alleen met experts samen te werken. Ze wilden een eersteklas gin ontwikkelen, die recht zou doen aan haar naam. Voor dé fles- om hun gin in te bottelen -kozen zij voor een samenwerking met Dijkstra Vereenigde. ‘Tijdens de eerste sessie met Rob Verbakel (projectspecialist van Dijkstra Vereenigde) werden wij verrast door het uitgebreide flessenassortiment. Na een aantal sessies kozen wij op advies van Rob en in samenwerking met onze designer, voor een chique ronde fles met een blauwe coating en gouden letters’, aldus Alexander. De fabrikanten, de logistiek, afstemming met de ontwerper en de bedrukking van de fles werden door Dijkstra Vereenigde gecoördineerd. ‘Voor ons was het een uitkomst dat dit gehele proces door de projectspecialist werd geregeld, dat heeft Rob uitstekend gedaan’, aldus Alexander.


Een luxueuze fles

Dijkstra Vereenigde heeft in samenwerking met de heren van Gin 1689 en hun designer de wens om een eersteklas gin te ontwikkelen, succesvol gerealiseerd. ‘Gin 1689 is een luxueuze fles die na een aantal intensieve sessies tot stand is gekomen. De fles -die oorspronkelijk transparant is- wordt door een Italiaanse glasfabrikant geproduceerd en vervolgens in Duitsland voorzien van een transparante blauwe coating en gouden letters. De coating-laag en de gouden letters geven de fles een chique uitstraling’, aldus Rob Verbakel, projectspecialist en sales manager verpakkingsglas bij Dijkstra Vereenigde. Ook de sluiting hangt nauw samen met het design van de fles, die moeten volgens Rob wel matchen. ‘De fles is voorzien van een gepersonaliseerde Italiaanse kunststof dopkurk, met een goudkleurig aluminium omhulsel en een gepersonaliseerde krimpcapsule’, aldus Rob Verbakel.

 

Queen Mary Pink GinUnieke glasverpakking ontwikkelen bij Dijkstra Vereenigde: Queen Mary Pink Gin

Alexander en Patrick timmeren hard aan de weg. Na het succes van Gin 1689 hebben de heren afgelopen week opnieuw, onder andere in samenwerking met Dijkstra Vereenigde, een prachtige nieuwe gin gelanceerd: Queen Mary Pink Gin, het zusje van Gin 1689. ‘De smaak is vanzelfsprekend volgens het authentieke recept, maar met extra aardbeien en frambozen daaraan toegevoegd’, aldus Alexander Janssens.

 

Ontwikkel uw unieke glasverpakking

Dijkstra Vereenigde biedt begeleiding bij de keuze en ontwikkeling van uw glasverpakking. Onze projectspecialisten adviseren u onder andere bij het maken van een keuze van de geschikte glasverpakking, de perfecte sluiting, het kiezen van de decoratietechniek en realiseert de opdruk van de fles. Meer weten? Neem contact op met Rob Verbakel.