Johannes Kagan Han, Baran Han & Auke de Geus founders van Sir Dam Vodka


Toen drie jonge Amsterdamse ondernemers merkten dat veel bedrijven goedkoop probeerden te verdienen aan hun geliefde stad, besloten Johannes Kagan Han, Baran Han & Auke de Geus, de founders van Sir Dam Vodka, dat het anders moest: ‘Wij dachten, hoe kunnen we Amsterdam op een mooie en luxe manier vertegenwoordigen?’ In samenwerking met hun designer en Dijkstra Vereenigde, ontwikkelden de heren Sir Dam Vodka: Amsterdam in een fles.

Amsterdam in een fles sir dam vodka

 

Écht Amsterdams water

Johannes Kagan Han, professioneel drummer. Baran Han, International Business student en Auke de Geus, oprichter van het Amsterdamse modemerk Ballin, zijn de founders van Sir Dam Vodka. De heren zijn alle drie geboren en getogen in Amsterdam en kennen veel liefde voor de stad. Zo veel, dat zij zich stoorden aan het feit dat veel bedrijven goedkoop proberen te verdienen aan hun mooie metropool. Dat moest anders, vonden zij. Zo gezegd zo gedaan, de jonge ondernemers staken hun koppen bij elkaar en bedachten een manier om Amsterdam op een luxe manier te vertegenwoordigen: ‘Wij dachten, daar is alleen een luxe Vodka met écht Amsterdams water geschikt voor. Sir Dam Vodka heeft een boterachtige smaak en een zacht karakter. Daarvoor hebben we de kostbaarste ingrediënten gebruikt. Sir Dam is een premium segment vodka geworden, precies wat Amsterdam verdient. Dat is ze zelf namelijk ook’, aldus Baran Han.

 

Amsterdam in een fles Sir Dam Vodka

Gedetailleerd ontwerp

Voor het ontwerp van de fles besloten de heren om inspiratie op te doen in Amsterdam. ‘Met z’n drieën reden we in een auto rondjes door de stad. Vooral de grachtenpandjes bestudeerden wij goed. Daarna zaten we tot diep in de nacht samen onze ontwerpen uit te tekenen. Met die ontwerpen gingen wij de volgende dag naar onze designer en verpakkingsglas- specialist van Dijkstra Vereenigde. Helaas bleek het eerste ontwerp niet direct geschikt, zoals de koperen tekeningen op de fles die uiterst gedetailleerd zijn. Geen Nederlandse fabrikant kreeg dat voor elkaar. ‘Gelukkig wist Rob toch een bedrijf in Polen te vinden dat daar wel in slaagde’, aldus Johannes Kagan Han.

 

Een nauwkeurig proces

Rob verbakel vertelt dat de decoratie van Sir Dam Vodka uit maarliefst vijf stappen bestaat: ‘Bij de eerste stap wordt de fles bedrukt met een 'filmlaag' op de plaatsen waar deze transparant moet blijven. Daarna gaat de fles door een zuurbad wat de filmlaag weer opvreet en daar transparant wordt zodat je bijvoorbeeld door de 'raampjes' kunt kijken. Vervolgens wordt de fles keramisch bedrukt en tot slot in twee drukgangen met een koperen hotfolie voorzien. Dat is een ontzettend nauwkeurig proces, want de lijntjes moeten exact op de fles passen. Het viel niet mee, maar uiteindelijk is het samen met de fabrikant, designers en de klant gelukt om het gewenste resultaat voor elkaar te krijgen’, aldus Rob Verbakel, projectspecialist verpakkingsglas bij Dijkstra Vereenigde, die terugkijkt op een mooie samenwerking en een prachtig eindresulaat.

 

Ontwikkel uw unieke glasverpakking

Dijkstra Vereenigde biedt begeleiding bij de keuze en ontwikkeling van uw glasverpakking. Onze projectspecialisten adviseren u onder andere bij het maken van een keuze van de geschikte glasverpakking, de perfecte sluiting, het kiezen van de decoratietechniek en realiseert de opdruk van de fles. Meer weten? Neem contact op met Rob Verbakel. Wil je meer weten over Sir Dam Vodka? Bezoek dan de website