Het gefermenteerde drankje Kombucha is inmiddels wereldwijd al razend populair, ook in Nederland wordt het steeds vaker gedronken.

Kombucha is een eeuwenoud drankje wat ontstaat als gezoete thee door bacteriën en gisten fermenteert. Het wordt gemaakt van zwarte of groene thee, appelazijn, water, een kombucha-zwam en suiker. De zwam is het belangrijkste ingrediënt: die zet het fermentatieproces in gang. Hoe langer de drank wordt gefermenteerd, hoe meer van de suikers worden omgezet in koolzuur en hoe frisser het smaakt.

Kombucha wordt ook wel gezien als het gezonde alternatief voor frisdrank of alcohol; even nét iets anders wanneer  u zomers op het terras wilt genieten van een niet-alcoholisch en gezond drankje.

Kombucha drankje razend populair

 

De geschikte verpakking


Inmiddels telt Nederland verschillende initiatieven en producenten die Kombucha maken. De diverse merken en soorten Kombucha zijn te vinden in de meest uiteenlopende verpakkingen.
Kombucha is van nature een koolzuurhoudende drank, het aanwezige koolzuur is een bijproduct van het fermentatieproces. Om deze reden is het belangrijk om een verpakking te kiezen die geschikt is voor koolzuurhoudende dranken.

Dijkstra Vereenigde kan u helpen bij het selecteren van de juiste verpakking voor uw product. Tevens denken wij graag met u mee over de aanlevering en opslagmogelijkheden.